ZIN MOMENTEN in de abdij van Roosenberg te Waasmunster - Herfstmomenten

ZIN MOMENTEN in de abdij van Roosenberg te Waasmunster - Herfstmomenten

Zaterdag 27 oktober 2018 - Monastieke accenten in het dagelijks leven - stilte ontdekken in jezelf 
Voormiddag : In de leer bij de monnik - Erik Galle 
Erik Galle is auteur van diverse boeken rond spiritualiteit - zijn aanbod zal die dag uitvoerig aanwezig zijn. 
Biologische maaltijd - Good food 
Namiddag : stiltewandeling in de natuur - verpozen in de stilte van de abdij 
T-moment : thee en koffie met een gezellige babbel 
Uur : 9.30 - 17.00 / 17.30 uur
Prijs met biologische maaltijd - feel good food /dranken/spreker inbegrepen : 25 euro 
Plaats : abdij Roosenberg te Waasmunster
PS wie enkel in de voormiddag aanwezig kan zijn : 10 euro 
Inschrijven kan met vermelding van uw naam/ aantal personen/ overschrijven op BE59393034040726 - Het Monument
via info@hetmonument.be - bij Marita Dujardin - 0474.71.51.21 of Els De Vos 0499.37.76.47

Zondag 18 november 2018  - op de koffie met Sofie - over de kunst van het vissen 
Uur : 14-17.30 uur
Prijs : 10 euro - drank/spreker... inbegrepen 
Plaats : Abdij Roosenberg 
Inschrijven kan met vermelding van uw naam/ aantal personen/ overschrijven op BE59393034040726 - Het Monument
via info@hetmonument.be - bij Marita Dujardin - 0474.71.51.21 of Els De Vos 0499.37.76.47

Een woordje uitleg:
‘God en de kunst van het vissen’           
Een kennismaking met het denken van Marc-Alain Ouaknin.
Sofie Verscheure volgt maandelijks een atelier bij deze Frans-joodse filosoof. Omdat ze het belangrijk vond dat meer werk van hem in het Nederlands verspreid werd, vertaalde ze onlangs één van zijn werken: ‘God en de kunst van het vissen’. Een zoektocht naar diegene die we God noemen.
In de stijl van Ouaknin neemt ze ons mee op een eigen-zinnige wandeling doorheen teksten, verhalen, gedachten en citaten waarin je op het eerste gezicht lijkt te verdwalen. We ontdekken dat geloven nooit een sens-unique is, waarom je best oefent om op één been te kunnen staan en wat jeuk met wijsheid en wijsheid met vissen te maken heeft.
We luisteren en denken een namiddag lang met een potlood in de hand. Teksten herkauwen, nieuwe betekenislagen ontdekken en uitgedaagd worden om verder te kijken dan we kunnen zien. 
En God ?
God, in het boek, zegt Ouaknin, is als een prinses gevangen in de toren van een kasteel. De lezer is de ridder die haar komt bevrijden.’ Dus aan ons het avontuur.

Sofie Verscheure is ondernemer, geboeid door de kracht van woorden en poëzie. Sinds 1992 vertaalt ze haar passie voor mensen, spiritualiteit en woorden in het Symposion, een woordenwinkel én inspiratieplek. Ze is mee-initiatiefnemer van vzw YOT, een labo voor levensbeschouwing in en rond de Magdalenakerk in Brugge.  Patroondoorbrekend denken, de trialoog en zones van zin vormen de basis van waaruit ze aan ‘perspectiefontwikkeling’ doet. Ze volgt sinds 6 jaar maandelijks een atelier in Parijs bij de joods-franse filosoof Marc-Alain Ouaknin en vertaalde recent één van zijn werken in het Nederlands ‘God en de kunst van het vissen’. In de geest van die joods-christelijke traditie houdt ze er van om associatief denken, verhalen en petites histoires met de nodige relativering door elkaar te weven.Sofie Verscheure is ondernemer, geboeid door de kracht van woorden en poëzie. Sinds 1992 vertaalt ze haar passie voor mensen, spiritualiteit en woorden in het Symposion, een woordenwinkel én inspiratieplek. Ze is mee-initiatiefnemer van vzw YOT, een labo voor levensbeschouwing in en rond de Magdalenakerk in Brugge.  Patroondoorbrekend denken, de trialoog en zones van zin vormen de basis van waaruit ze aan ‘perspectiefontwikkeling’ doet. Ze volgt sinds 6 jaar maandelijks een atelier in Parijs bij de joods-franse filosoof Marc-Alain Ouaknin en vertaalde recent één van zijn werken in het Nederlands ‘God en de kunst van het vissen’. In de geest van die joods-christelijke traditie houdt ze er van om associatief denken, verhalen en petites histoires met de nodige relativering door elkaar te weven.

Van harte welkom


  Terug naar overzicht