Over ons

Er was een tijd

Een stukje geschiedenis van het hoekpand.

De grond en het oude gebouw (viswinkel ) werden in het jaar 1960 aangekocht door Dhr. Van Moeseke Leon en Mevr. Elza Soetens. De voormalige eigenaar was een brouwer uit Tielrode.

Het was architect Fernand M.L.J. Weyers die het gebouw, zoals het er nog steeds staat, ontwierp.
De confectiezaak HUIS TERRY die reeds van in 1939 op het Klein Hulst gevestigd was kreeg zijn glorietijd na de oorlogsjaren. Vanaf de jaren ’60 kreeg Huis Terry een nieuwe vestiging op de hoek van de Regentiestraat en Truweelstraat.

De winkel werd door Leon en Elza gerund – later in samenwerking met hun dochter Monique.
Deze laatste zette de zaak van haar ouders verder tot in 1997. Door de opkomende concurrentie van grootwarenhuizen en ketens kreeg de confectiehandel in de breigoedstad het moeilijker.  De pensioentijd brak aan en er was geen directe opvolging.

Het pand werd een aantal jaren verhuurd.
Pas in 2002 was het de kleindochter van Leon en Elza die het pand nieuw leven gaf.
HET MONUMENT ontstond bij de derde generatie van de familie.

Het verhaal achter Het MoNUment

Het begon met een onuitgesproken droom. Na mijn studies te Leuven werd ik werkzaam in het onderwijs en in de pastorale sector. De ervaring leerde me dat mensen op zoek zijn naar ZIN.
En zo begon het verhaal van HET MONUMENT… mensen samenbrengen rond woorden, waarden, zingeving en  schoonheid. Inspiratie geven, verhalen beluisteren, samen zoeken naar … en tussen de schoonheid mooie producten ontdekken om te geven en te krijgen.
Een aanbod … voor klein en groot, gelukkig en verdrietig, zoekend en aftastend, speels en serieus, gewoon en buitengewoon…
Voor alle MOMENTEN van het leven biedt Het MoNUment een origineel idee, geschenk, ….

De sprong werd gemaakt in 2002 – een pand, een tafeltje, een oude kast, wat planken, mooie kalligrafie kaarten en enkele boeken. Dat was het begin van Het MoNUment.
Met de jaren groeide de winkel verder – aangesproken door de ideeën van klanten en de vele suggesties werd de winkel groter en ruimer. De winkel werd een HUIS met vele kamers: een GESCHENKENKAMER – een KINDERKAMER – een TROOSTKAMER – een THEMAKAMER

Sedert 2020 staan onze kamers op de tweede verdieping  open voor co-working / werkplekken.